شناسهٔ خبر: 79941 - سرویس مجلس
نسخه قابل چاپ

در حاشیه بازدید حجت‌الاسلام احمدی از سایت نماینده عنوان شد:

تاکنون هیچ گزارش مستندی مبنی بر آلودگی بنزین‌های تولید داخل وجود ندارد/ دلسوزان جامعه در بحث فرهنگ دغدغه دارند

حجت‌الاسلام موسی احمدی431 حجت‌الاسلام موسی احمدی نماینده خوش‌اخلاق مردم خونگرم استان بوشهر مهمان سایت نماینده بود. در این دیدار صمیمی مباحث داغی همچون قیمت نفت در بودجه، ادعاهای مطرح‌شده درخصوص بنزین‌های آلوده و مشکلات حوزه انتخابیه این نماینده بحث و بررسی شد.

در ادامه گفتگوی ما را با این عضو کمیسیون انرژی می‌خوانید:

 

نماینده: قیمت پایه نفت در بودجه ۹۴ را هر لیتری چند دلار ارزیابی می‌کنید؟ آیا بستن بودجه روی قیمت ۷۲ دلار کمی خوش‌بینانه نیست و با شرایط موجود در عرصه مبادلات جهانی قیمت‌ها چه تغییرتی خواهند کرد؟

با نگاهی که مقام معظم رهبری سال‌ها پیش بیان کردند و نگاه بسیار کارشناسانه‌ای بوده من فکر می‌کنم دشمن در مقابل نظام ما همیشه تمام توانش را به کار برده است. آیه قرآن داریم که خداوند به پیامبر فرموده‌اند: «ای رسول هیچ زمانی دشمن از شما دست بر‌نمی‌دارد مگر این‌که شما دست از آرمان‌ها و اهدافتان بردارید»، چون ما دست از آرمان‌ها و اهدافمان بر نخواهیم داشت، دشمن هم هیچ زمان دست از سر ما برنمی‌دارد. ما از ابتدای انقلاب جنگ و تحریم‌ها را دیده‌ایم، آن‌ها با هدایت جریان‌های تندرو و افراطی مانند داعش و امثالهم هر روز سناریویی را علیه ما به راه می‌اندازند، یکی از سناریوهای دشمن نیز بحث نفت است، ما نفت را از دو بعد می‌توانیم ببینیم، اول بعد اقتصاد و دیگری سیاست.

در بعد اقتصادی‌اش: با توجه به حرکتی که آمریکا کرده و الآن شرکتی به نام (شیل) در بحث نفت دارد و چند سالی است که روی آن کار می‌کند و می‌بینیم بازار نفت را به دست گرفته است. اشباع کردن بازار به معنای بی‌نیاز کردن بازار از خرید نفت کشورهای دیگر است.

از بعد اقتصادی این‌گونه است که اگر عرضه زیاد و تقاضا هم کم باشد، قیمت کاهش می‌یابد و عکسش هم ممکن است رخ دهد. ازیک‌طرف اشباع بازار و کم بودن تقاضا باعث شده تا قیمت نفت کاهش بیابد و بعد دیگر هم سیاسی است زیرا هرگاه اتفاقی می‌افتاده است که یک حرکت و جهش از بعضی نواحی صورت می‌گرفت که قیمت نفت کمتر شود، اعضای اوپک جلسه‌ای را ترتیب می‌دادند تا جلوی ضرر احتمالی آن را بگیرند. یکی از کسانی که می‌تواند در این زمینه اثرگذار باشد، عربستان سعودی است که ظرفیت بسیار زیادی از تولید نفت جهان را در دست دارد.

بنابراین عربستان با قدرتی که در اوپک دارد، اصلاً بدش نمی‌آید که ما ازنظر قیمت فروش نفت متضرر شویم، عربستان به‌اضافه آمریکا می‌خواهند کاری کنند تا در این زمینه ایران یک موضع انفعالی پیدا کند. آن‌ها دیدند با تحریم و جنگ مسلحانه نتوانستند هیچ تأثیری روی ایران بگذارند، به همین خاطر هم اکنون این جنگ نفتی علیه ما را به راه انداخته‌اند.

 بعضی مواقع دشمن یک تهدیدهایی را ایجاد می‌کند که برای ما فرصت محسوب می‌شود، اگر ما بتوانیم تهدیدها را تبدیل به فرصت‌ها بکنیم گامی به جلو برداشته‌ایم، در این تحریم‌ها ما این را به خود قبولانده‌ایم که دیگر نیازی به کشورهای غربی نداریم و خودمان را از درون تقویت می‌کنیم و سانترفیوژها را خودمان می‌سازیم و دانشمندان هسته‌ای‌مان تمام کارها را خودشان انجام می‌دهند.

در بحث نفت هم که قیمت آن همیشه اهرمی برای فشار در دست دشمن بود و یک روزی اگر فکر اقتصاد مقاومتی به وجود نمی‌آمد، این کاهش قیمت برای ما تهدیدی بود. این مهم (کاهش نفت) برای ما فرصت مغتنمی شد تا نگاه رهبری و سخن و دیدگاه ایشان را در بحث اقتصاد جدی بگیریم.

شاید نزدیک به ۷-۸ سال است که مقام معظم رهبری روی اقتصاد مقاومتی تمرکز کرده‌اند. بر مسئولان نیز واجب است با وجود این رهنمودها به سمت تولید و استفاده از منابع داخلی برویم و آنها را جایگزین نفت کنیم و هم اکنون مجلس و دولت به این فکر افتاده اند که جایگزینی برای نفت و گاز پیدا کنند.

در لایحه بودجه سال ۹۴ بودجه را ۳۰ درصد از نفت جدا کرده‌ایم، گرچه ما همان یک‌میلیون بشکه‌ای را که بنا بوده در سال ۹۳ صادر کنیم، تعدادی از آن را نتوانستیم صادر کنیم. دولت میزان قیمت نفت را ۷۲ دلار بسته بود و با این وضعیتی که در سال ۹۳ وجود دارد و بودجه را روی نفت ۱۰۰ دلاری بسته بودیم. ما در اواخر برج ۹ با کاهش قیمت نفت مواجه شدیم و این‌گونه کسری بودجه‌ای در سال ۹۳ هم داشتیم و قطعاً دولت به دنبال راهکاری برای رفع کسری بودجه هستند.

در بودجه ۹۴ دولت زمانی که می‌خواست قیمت نفت را تنظیم کند، قیمت نفت ۷۵ دلار بود اما در این دو ماه قیمت به ۵۳ دلار رسیده که این مهم کسری بودجه را دامن می‌زند؛ بنابراین نگاه ما روی نفت ۶۰ یا ۶۵ دلار است و برخی از نمایندگان هم نگاهی به دولت دارند و عنوان می‌کنند شاید مجدداً قیمت‌ها افزایش بیابد گرچه نگاه من این است که با توجه به وضعیتی که ما در بازار نفت می‌بینیم و اراده‌ای که آمریکا با شرکت‌های شیل اویلش دارد، مطمئن هستیم که نفت از ۶۰ دلار بالاتر نمی‌رود. مگر اینکه اتفاق خاصی در مبادلات سیاسی رخ دهد و یا معادلات اجتماعی در عربستان تغییر کند و جریان را تغییر دهد ولی با این نوع سیاست حکومت و نگاه باشد خیر.

برای رفع کسری بودجه سعی شده با از مالیات و افزایش آن و استفاده از منابع داخلی و صادرات غیر نفتی بهره بگیریم تا بتوانیم کسری بودجه را پشت سر بگذاریم.

نماینده: شما فرمودید تعداد یک‌میلیون و ۱۰۰ بشکه نفت برای صادرات در نظر داریم، حال با توجه به کاهش قیمت نفت، باز هم تعداد بشکه‌های صادراتی نفتمان به همان میزان خواهد بود؟

بله، به همان میزان خواهد بود، در اوپک سهمیه‌ای برای ما مشخص‌شده و ما جز کشورهایی هستیم که به اوپک متعهدیم و درعین‌حال ما یک‌میلیون و ۱۰۰ بشکه داریم با مشکل مواجه شدیم و همان‌طور که قبل‌تر هم گفتم هم صادرات در نظر گرفته‌شده سال قبل را هم انجام نداده‌ایم در بحث میعانات گازی هم افت زیادی داشتیم و اگر هم صادرات می‌کردیم، به خاطر تحریم‌ها انتقال ارز به کشور نداشتیم. غربی‌ها اگر تحریم‌ها را برای ما تسهیل کردند، دلاری به ما ندادند و تحریم‌ها را کمی آزاد کردند که تأثیری اقتصادی داشته باشد و بار مالی و دلاری خاصی نداشته باشد.

در بودجه ۹۴ هم یک میلیون و ۱۰۰ بشکه دیده‌شده و ان‌شاءالله بتوانیم بر نقشه‌های دشمن فائق شویم و با حفظ آرمان‌ها، اصول و ارزش‌ها و خط قرمزهایی که رهبری و مردم مشخص کرده‌اند در مذاکرات موفق شویم، قطعاً این میزان را می‌توانیم به‌طور کامل صادر کنیم.

نماینده: بهتر نبود میزان بشکه‌های نفت صادراتی را کم کنیم؟

ما با نوسانات مواجهیم و اصلاً مشخص نیست در عرصه مبادلات جهانی چه اتفاقاتی رخ دهد، اقتصاددانان یکسری برنامه‌ریزی‌هایی می‌کنند و اوضاع را می‌سنجند و پیش‌بینی‌هایی می‌کنند و با همین وضع اگر ما بتوانیم جهش‌هایی داشته باشیم و مبادلات جهانی تغییر کند ما می‌توانیم نفت را در هر دلار به میزان گران‌تری بفروشیم.

نماینده: وضعیت کاری دولت را در حوزه‌های مختلف فرهنگی اقتصادی و سیاسی چطور ارزیابی می‌کنید؟

با شرایط موجود و نگاه سیاسی که به جهان و منطقه داریم باید ارزیابی عملکرد کنیم. در بحث بهداشت و درمان، وزیر مربوطه با راهکارهای مناسبی که ارائه کرد و مجلس هم در بودجه و اعتبارات حمایت کرد. امروز شاید بتوان گفت: اولین و تنها وزارتخانه‌ای که افکار عمومی از عملکردش اعلام رضایت می‌کنند وزارت بهداشت است.

 اما در بحث فرهنگ افکار عمومی متدینین و دلسوزان جامعه از این حوزه دغدغه دارند. ما نه‌تنها نتوانستیم نسل جوان را با آرمان‌ها و آموزش‌های انقلابمان که یک انقلاب فرهنگی به‌تمام‌معنا بود، آشنا کنیم و دغدغه جامعه را برآورده کنیم بلکه با برخی عملکردهایی که امروز در سطح جامعه با آن مواجهیم، می‌بینم بعضی حرکت‌ها با آن اهدافی که برای ایجاد انقلاب بوده در تضاد است، لذا در برخی موارد می‌بینیم کنش و واکنش‌هایی صورت می‌گیرد.

درباره سیاست خارجه من فکر می‌کنم در مذاکرات نیروهایی که برای مذاکره تعیین‌شده بودند حرکت‌های خوبی داشتند و توانستند آن نگاه مقام معظم رهبری و آن چارچوبی که ایشان معین کرده بودند، رعایت کنند بنابراین تاکنون رضایت رهبری را با خود دارند. اما گاهی اوقات ما بعضی صحبت‌ها از برخی شخصیت‌ها می‌شنویم که نباید گفته شود. همین جلسه‌ای که رئیس‌جمهور درباره اقتصاد داشتند نگاهی به سانترفیوژها داشتند و بیاناتشان برای دلسوزان نظام. ایجاد دغدغه می‌کند. بله، اگر ما واقعاً به جایی برسیم که برخی مسائل نیاز جامعه ما نباشد هیچ‌کس در آن حرصی ندارد، منتها این‌گونه مطرح کردن آن چراغ سبزی می‌شود برای کسانیکه این‌گونه آمده و ایستاده‌اند تا ما غنی‌سازی را کنار بگذاریم. تاکنون نیروهای دیپلماسی ما توانسته‌اند بحث غنی‌سازی را بر غرب تحمیل کنند و این نوع صحبت‌ها باعث می‌شود در ادامه و روند مذاکرات تأثیرات سویی انجام شود.

صحبت‌هایی که این روزها از ناحیه خود رئیس‌جمهور شنیده می‌شود و نشانه گرفتن برخی ظرفیت‌هایی که در نظام تأثیرگذار بوده‌اند. توقع ما از دولت تدبیر و امید خیلی بیشتر از این‌هاست. شخص رئیس‌جمهور وقتی موضع می‌گیرد، پیامدهای صحبت‌هایش را بسنجد و درک کند که چه کسانی از این صحبت‌ها بهره می‌برند و چه کسانی متضرر می‌شوند.

من فکر می‌کنم همه نمایندگان و اصل دولت سخنرانی‌هایی که می‌کنند باید به حدی کارشناسی باشد که در این برهه زمانی که ما دشمن‌های زیادی داریم و با تحریم‌ها و تروریست‌های منطقه و مباحث دیگر ما در داخل کشور هم موجب چندقطبی کردن جامعه شویم.

این روزها بحث از رفراندوم مطرح می‌کنند که از نظر زمانی و موقعیتی، جای طرح ندارند، مجلس الحمدالله مجلسی است که با اقتدار و منطق دیدگاه‌هایش را مطرح می‌کند، موضعش را می‌گیرد و آنچه با مبانی و اصول جمهوری اسلامی ارتباط دارد را رأی بالایی می‌دهد و در بحث بودجه و مواد دیگر هم دیدیم و نمایندگان آنجایی که تشخیص دهند موارد با منافع ملی نظام در تضاد هست از هر کجا باشد، در مقابلش ایستاده و مقاومت می‌کند.

نماینده: درباره بنزین‌های آلوده کار کمیسیون به کجا انجامید؟

بحث بنزین‌های آلوده روزی از ناحیه برخی نمایندگان و هم سرکار خانم ابتکار مطرح شد و آن‌ها تمام آلودگی در تهران را به آلوده بودن بنزین‌های تولیدی مربوط کردند.

ما در این رابطه با کارشناسان وارد مذاکره شدیم، بنده یک جلسه با کمیسیون انرژی و یک جلسه با کمیسیون اصل نود برگزار کرده و سفری به عسلویه داشتیم و با پتروشیمی برزویه و نوری که هم‌اکنون کار می‌کند.

 آن زمان مهندس رستمی مدیرعامل آنجا بود و گزارشی دادند و من به‌صراحت از ایشان سؤال کردم که تنها پتروشیمی که در این زمینه فعالیت می‌کرد نوری بود، آن‌ها گفتند: ما اصلاً بنزین تولید نمی‌کنیم ما یکسری مواد اولیه را ایجاد می‌کنیم و به پالایشگاه‌ها می‌دهیم و آن‌ها تولید می‌کنند. در کمیسیون انرژی هم جلسه‌ای گذاشتیم و پیشنهاد دادیم که کارگروهی تشکیل‌شده و از مسئولان محیط‌زیست دعوت شد. به‌اضافه مدیرعامل شرکت پتروشیمی تا به جلسه بیایند و بحث کنند تا ما را از این نگرانی و سردرگمی نجات دهند.

 مسئولان محیط‌زیست آمدند و ما گفتیم با توجه به ادعاهایی که مدیرتان انجام می‌دهد آیا آمار و ارقام مناسبی دارید که ما را قانع کنید، گفتند گزارش را به کمیسیون بهداشت دادیم که گزارش به کمیسیون بهداشت نرفته بود و رئیس این کمیسیون هم تأیید کرد که گزارشی به دستشان نرسیده است.

اخیراً هم آقای پورمختار رئیس کمیسیون اصل نود اعلام کردند با کار کارشناسی صورت گرفته ما بحث آلاینده بودن بنزین‌ها را تأیید نمی‌کنیم.

ما به آن‌ها گفتیم شما چگونه میزان آلودگی را بررسی کردید؟ پاسخ دادند: بنزین محل پمپ‌بنزین‌ها را پالایش کردیم! و تا الآن هم یک گزارش مستند قطعی که بتواند ما را قانع کند که بنزین‌ها آلوده بوده، وجود ندارد.

وزیر نفت هم گفت چون محیط‌زیست گفته این بنزین‌ها آلاینده است ما با سلامت مردم نمی‌خواهیم برخورد کنیم و بنزین از خارج وارد می‌کنیم و تا آن زمان هم بنزین یورو ۴ نتوانسته بودند وارد کنند و همان یورو دو بود و این بنزین‌ها هم شرایط بنزین‌های داخل ما را داشت و می‌خواهند اخیراً بنزین یورو ۴ وارد کنند.

ان‌شاءالله با راه افتادن پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس این مشکل حل شود. زمانی که دشمن با همه وجود آمده بود و می‌خواست ما را با تحریم بنزین از پا درآورد متخصصان ما پتروشیمی‌ها را تبدیل به جایگاهی کردند که بنزین را داشته باشیم این کار بزرگی در آن زمان بود.

نماینده: با توجه به وجود منطقه اقتصادی پارس در حوزه انتخابیه‌تان که آلودگی‌هایی را هم برای این منطقه ایجاد کرده، شما به‌عنوان نماینده مردم چه اقداماتی برای رفع این مشکلات انجام داده‌اید؟

حوزه انتخابی ما که ۴ شهرستان است از نقاط استراتژیکی استان و کشور است. مخصوصاً شهرستان عسلویه، کنگان که ظرفیت ایجاد پارس شمالی را در آن داریم و جم که در آن پالایشگاه فجر جم قرار دارد و کنارش ظرفیت‌های کشاورزی هم داریم.

شاید با توجه به نگاهی که به منطقه و ظرفیت‌هایش داشته‌ام این کمیسیون را انتخاب کرده‌ام تا بتوانم از ظرفیت‌های منطقه برای پیشرفت و توسعه متوازن منطقه استفاده کنم و اعتقادم این بود که منطقه یک توسعه نامتوازنی دارد و ازنظر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی رشد کرده و به حد انفجار رسیده اما امور بهداشتی، رفاهی و زیرساخت‌های اجتماعی کمتر دیده‌شده‌اند.

در بحث آلایندگی سعی کردم تا پروژه‌های خاصی را در دستور کار برای اجرا قرار داده و روی یکسری زیرساخت‌ها کار کردم مثلاً یک نامه به وزیر نفت نوشتم در آنجا پیشنهاد کردم کارگروهی ایجاد شود تا این کارگروه بیایند تأثیرات نفت و گاز را بر منطقه پیرامونی بررسی کنند و راهکارهایی برای جبران این آسیب‌ها ببینند که دکتر زنگنه نامه‌ای به مشاورشان آقای طالبیان زدند و کارگروه‌ها در هر ۴ شهرستان شکل گرفت، مطالعات خوبی انجام دادند و اخیراً هم دفتر نمایندگی‌شان را در منطقه ویژه افتتاح کردند برای همین قضیه و اعتبارات خوبی را هم در نظر گرفته‌اند و کم‌کم به رفع این آسیب‌ها ورود می‌کنند.

اخیراً در آموزش‌وپرورش عسلویه معاون وزیر با معاون آموزش منطقه با جمعی از فرهنگیان منطقه نشستی داشته‌اند و قول داده‌اند تا مشکلات آن منطقه و مسائلی که ما در آموزش‌وپرورش داریم در بحث معلمان، اسکان و امکانات رفاهی که ما در آنجا نیاز داریم کمک و مساعدت مالی کنند در کنارش به بحث بهداشت و درمان ورود کرده‌اند و هم‌اکنون کمک‌ها خوبی به بیمارستان کنگان، دیر و عسلویه می‌شود.

در سفری که مقام معظم رهبری داشتند در مباحث آموزشی، فرهنگی، ورزشی کمک‌های خوبی شد و محل پرداختش هم نفت و گاز است و این به‌عنوان منبعی برای کمک به مجموعه منطقه شد.

برنامه دیگر این‌که ما در بحث بهداشت و درمان ورود کردیم اینکه با همکاری دکتر زنگنه و نیز دکتر قاضی‌زاده هاشمی کارگروه مشترکی بین وزارت بهداشت و درمان و وزارت رفاه شکل گرفت که نزدیک به دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان فقط برای بیمارستان کنگان تخصیص داده شد برای بازسازی ساختمان قدیمی‌اش غیر از ۱۶ میلیاردی که برای توسعه بیمارستان تخصیص داده بودند.

هم‌اکنون بیمارستان کنگان به‌عنوان مرکزیت جنوب استان پیش‌بینی‌شده است و در آنجا علاوه بر وضعیت موجود که خدمات می‌دهد (یک اورژانس، ام آر آی و آی سی یو) در زمینی به مساحت ۴ هزار کیلومتر در نظر گرفته‌اند، این پروژه‌ها از نظر فیزیکی ساختمانشان تمام‌شده و کارهای داخلی آن را انجام می‌دهند که قول داده‌اند (ام آر آی) این بیمارستان تا آخر سال راه‌اندازی شود و بقیه کار هم تا برج ۴ و یا ۶ سال آینده تکمیل و به بهره‌برداری برسد.

بیمارستان دیر تاکنون ۶۵ درصد رشد ساخت و تکمیل داشته و در نامه‌ای که من به رئیس‌جمهور زدم و ایشان به وزیر بهداشت دستور دادند تا بودجه ساخت این پروژه در بودجه امسال دیده شود.

از طرف دیگر در عسلویه ساختمانی بود به نام درمانگاه یا دی کلینیک که با تأمین اجتماعی پیگیری کردیم و تبدیل به درمانگاه و سپس به بیمارستان ۶۵ تخت خوابی و در هفته دولت خدا توفیق داد با حضور وزیر رفاه و مجموعه افتتاحش کردیم که تحولی در بحث بهداشت و درمان این منطقه ایجاد کرد.

هنوز این اقدامات مطلوب و موردنظر ما نیست، توانستیم حساسیتی ایجاد کنیم همان‌طور که نفت و گاز به کشور و منافع ملی سود رسانده باید به خود این منطقه هم بهره برساند.

این منطقه ساحلش را که در آن ماهیگیری می‌کردند و کوه‌هایش که زمانی در آن دام‌پروری می‌کردند را ازدست‌داده، دشت‌هایش را که در آن کشاورزی می‌کردند را ازدست‌داده است و جایگزین این‌ها پتروشیمی و پالایشگاه شده است که هر روز هم بر تعداد آن‌ها افزوده می‌شود و جز آلایندگی چیزی نصیب مردم نکرده است.

در کنار این آسیب‌ها باید منطقه را دید و به مردم این حوزه کمک کرد. در بحث آلایندگی من سال ۹۱ که وارد مجلس شدم این موضوع را به‌طور جد مورد پیگیری قرار دادم و نامه‌ای برای مرکز پژوهش‌های مجلس نوشتم تا موضوع را بررسی کنند و کارشناسانی را بفرستند تا میدانی تحقیق کنند و تأثیرات آلاینده‌ها را بر زیست دریایی، محیطی و خاکی برای ما اعلام کنند.

متأسفانه ۶ ماه گذشت و پاسخی دریافت نکردیم و بعد پیرو آن نامه‌ای زدیم و پاسخی نیامد و پس‌ازآن حضوراً به این مرکز مراجعه کردم که گفتند ما کارشناسانی برای این کار نداریم.

من در کمیسیون انرژی پیشنهاد دادم یک کمیته تخصصی برای بررسی آلایندگی پارس جنوبی بر منطقه پیرامونی ایجاد شود که نزدیک به ۱۲ وزارتخانه و سازمان را پیشنهاد کردیم که در آن کمیته تخصصی حضور بیابند و تاکنون ۲ جلسه با این کمیته تاکنون تشکیل‌شده است.

وزیر نفت یک مصوبه‌ای را تقدیم کرده که بر اساس آن کمیته‌ای برای بررسی میزان آلایندگی و ارائه راهکارهایی برای پیشگیری و مبارزه با این آلودگی‌ها ایجاد کرده. آلایندگی یکی از دغدغه‌هایی است که مردم این منطقه دغدغه‌هایی نسبت به این مهم دارند، در شهرستان (عسلویه، کنگان، دیر و جم) تأسیسات نفتی و پتروشیمی دارند. چون وزیر نفت هم عزمش بر این موضوع است و دستورات خوبی داده، ما می‌توانیم با کمک این وزارتخانه و مجلس مشکلات این مناطق ازنظر آلایندگی‌ها را کم کنیم.

یکی دیگر از مشکلات مردم این منطقه بیکاری مردم این منطقه است که از طرفی ما فضاهای اشتغال مردم منطقه را از آن‌ها گرفته‌ایم و مردم آنجا توقع بجایی دارند که اگر دریا از آن‌ها گرفته‌شده شغل مناسب به آن‌ها داده شود که ما در جلسات و مراحل مختلف و مخصوصاً در کمیسیون انرژی این مهم را مطرح و روی آن بحث کرده‌ایم. یک زمانی به ما می‌گفتند شما نیروهای تحصیل‌کرده مرتبط ندارید، اما امروز ما این نیروها را زیاد داریم و بانک اطلاعاتی از این افراد تحصیل‌کرده بومی داریم و در حال رایزنی جدی برای حل این مشکل هستیم. ما در منطقه پارس جنوبی و بوشهر نباید چیزی به‌عنوان دغدغه اشتغال داشته باشیم.

نظر شما